Wat wil Wilders teken de petitie tegen de PVV
 
Wilders weigert buiten de Tweede Kamer stelselmatig ieder gesprek of debat met zijn tegenstanders. Een wederzijds maatschappelijk debat over zijn omstreden uitspraken wordt daardoor onmogelijk. Kritiek die Wilders krijgt wordt door hem afgedaan als demonisering.

 

 

 


"De PVV-leider wijst categorisch alle invitaties af, zo leert een rondgang langs organisaties en televisieprogrammas die gerelateerd zijn aan de islam of multiculturaliteit".
De Volkskrant, 4 maart 2008

"Dat doe ik niet omdat ik de dialoog niet wil, maar omdat een debat niet mogelijk is. Dan is het zinloos."
Geert Wilders, Algemeen Dagblad, 18 augustus 2007
(Over uitnodiging om te praten met de moslimraad)

"Er is geen gematigde mainstream van voorgangers, imams en geleerden. In Nederland niet, in Europa niet, in het Midden-Oosten niet. Als er al een proces tot matiging op gang komt, duurt het nog zeker duizend jaar."
Geert Wilders, Volkskrant, 7 oktober 2006

"Ik heb drie keer Geert Wilders gebeld en geprobeerd met hem in contact te komen. Iedere keer krijg ik een medewerkster aan de lijn die zegt dat meneer Wilders het te druk heeft. (..) Wilders en ik kennen elkaar, ik wil gewoon met hem praten.''
Rabbijn Soetendorp, wereld omroep, 15 februari 2009

"Geert Wilders wil wel ver maar niet mt Antillianen praten. De omstreden politicus laat de belangenorganisatie MAAPP voor Antillianen in Nederland al twee maanden wachten op een antwoord op het verzoek om een gesprek."
Ren Zwart in het Antilliaans Dagblad

"Wilders kijkt goed uit dat er geen plaatje ontstaat waarop hij leuk en lief met mensen die moslim zouden kunnen zijn,
is te zien"
NPS-eindredacteur Frans Jennekens, Volkskrant, 4 maart 2008

"We hebben eerst de heer Wilders uitgenodigd en later andere PVVers, maar niemand wilde"
Secretaris Harun Yildirim, multiculticulturele Studentenunie Nederland,
Volkskrant 4 maart 2008


"We gaan jullie niet helpen."
Medewerker van Wilders in antwoord op het verzoek aan Wilders om te verschijnen in het TV-programma de Meiden van Halal,
Volkskrant 4 maart 2008


"Deelt u de mening dat binnen de muren van een Nederlandse universiteit, dat toch een vrijplaats van het vrije woord zou moeten zijn, er geen stigmatiserende en demoniserende bijeenkomsten behoren plaats te vinden?"
Kamervragen van Martin Bosma (PVV) aan Minister van OCW over het debat “Wat is het antwoord op Geert Wilders?” van Nederland Bekent Kleur, 16 maart 2007

Deze website is een initiatief van stichting Nederland Bekent Kleur. 

 


 
 
home