Wat wil Wilders teken de petitie tegen de PVV
 
Opiniemakers spreken zich steeds vaker duidelijk uit over het racisme van de PVV. Je vindt hieronder citaten van columnisten die kleur bekennen. Zie ook: deskundigen, buitenland, politici, oud-politici, BN-ers, extreemrechts

 

 

 


Columnisten over Wilders

"De onafhankelijkheidsverklaring van Wilders staat bol van discriminatoire maatregelen die uitsluitend niet-westerse allochtonen raken."
Marcel van Dam, Volkskrant 17 maart 2005

"Bij de algemene beschouwingen hield Wilders de meest racistische toespraak die, zover ik weet, ooit in de Tweede Kamer is gehouden"
Frits Abrahams, NRC, 10 oktober 2008

"Het doel (van de PVV) is maar één ding: de macht voor één man, die in de politiek voor zichzelf is begonnen."
Friesch Dagblad pleit voor Cordon Sanitair rond PVV, 1 augustus 2009

"Wilders wil tientallen miljoenen moslims Europa uit zetten. Dat komt in feite neer op een oproep tot deportatie. (..) Je moet tegen kiezers zeggen: u loopt achter iemand aan die verderfelijke denkbeelden heeft, niet elke keuze is legitiem."
Thomas von der Dunk, De Pers, 10 juli 2009

"Wat Wilders doet lijkt in meerdere opzichten op de beruchte heksenjacht van McCarthy in de jaren vijftig in Amerika."
Francisco van Jole column in de Leugen regeert 29 juli 2007

"Fractievoorzitter Slob van de ChristenUnie voegde Wilders toe: (…) 'ik betreur het dat u zo schofferend en generaliserend over mensen spreekt.' Juist gesproken, maar wat is schofferend en generaliserend over mensen spreken anders dan aanzetten tot discriminatie en haat, buiten de Kamer strafbare feiten?"
Elsbeth Etty, NRC, 24 september 2008

"Al heeft de PVV straks honderd zetels in het parlement, dan betekent dat nog niet dat Wilders’ ideeën normaal zijn. Het is een partij die verdeeldheid zaait, die honderdduizenden burgers stigmatiseert en die andersdenkenden de mond wil snoeren en wegjagen."
Malou van Hintum, Volkskrant 24 februari 2009

"Ik vind de PVV een onverdraagzame, autoritaire, onsympathieke en, laat ik het helder opschrijven, gevaarlijke partij (…) die eropuit is de tegenstellingen zo groot mogelijk uit te diepen om zijn doel te bereiken: de zuivering van de samenleving op etnische en religieuze gronden. Daar wil ik niets mee te maken hebben."
Sylvain Ephimenco, Trouw, 25 juli 2009

Deze website is een initiatief van stichting Nederland Bekent Kleur. Steun de antiracismeorganisatie met een gift op giro 5058 van Nederland Bekent Kleur in Amsterdam. Of doneer hier online met iDEAL of Creditcard

Zie ook: deskundigen, buitenland, politici, oud-politici, BN-ers, extreemrechts


 
 
home